Haber

Mehmet Sekmen: “Erzurum sporda altın dönemini yaşıyor”

Antalya’nın ev sahipliğinde Antalya’da devam eden ‘WinterLeague Konvansiyonu’ Spor Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in konuşması WL Convention’ın gala programına damgasını vurdu. Konuşmasına Kış Ligi Kongresi’nin hayırlı olmasını dileyerek başlayan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Türk spor turizmi için son derece önemli olduğuna inandığımız bu organizasyonda emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. ülkemiz turizmine de değerli katma değerler sunacağını belirtmek isterim.Geçtiğimiz günlerde sonu gelmez bir yolculuğa uğurladığımız dünya futbolunun efsane ismi Pele’nin çok güzel bir sözü var.Konuşmam için bir alıntı yaparak başlamak istiyorum. Pele, “Eğer bu dünyada bir fark yarattıysam, bu iki şeyden biri eğitimim, diğeri ise ailem.

Futbol bir yaşam felsefesidir.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kurdukları spor okullarıyla onbinlerce gence ulaştıklarını vurgulayarak, “Kurduğumuz Yaz ve Kış Spor Okullarında 70 bin genci fair play ruhuyla buluşturduk. ‘Önceliğimiz Eğitim’ diyerek kurulan ve şehrimizde desteklediğimiz Erzurumspor futbol takımımız, 4 yılda 4 kupa kazanarak Napoli’den sonra bir dünya başarısına imza attı. Hep söylenir. “Futbol bir hayat felsefesidir. “. Evet Cumhuriyetimizi kuran şehir Erzurum’da futbol bir aşktır, eşi benzeri olmayan bir aşktır. Bugün lisanslı sporcu sayısı 74 bin. Erzurum sporda ülkemizin en iyi üç ilinden biridir. olimpiyat şehri Erzurum’da amatör ve salon sporlarını geliştirmek, diğer spor dallarında dereceler elde etmek için 8 yılda ilimizde birbirinden değerli projeleri birer birer hayata geçirdik. 22 kişilik Yüksek İrtifa Kamp Merkezi FIFA standartlarına sahip alanlar. İlimiz başta futbol olmak üzere çeşitli spor branşlarının adeta antrenman ve kamp üssü durumundadır. dönüştü. Bugüne kadar yerli ve yabancı bine yakın futbol kulübünü ağırladığımız tesislerimizde ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu Pro Lisanslı UEFA A Lisanslı Saha ve UEFA B Lisanslı Saha ile Kız ve Erkek Futbol Köyleri Projesi’ne de ev sahipliği yapıyoruz. Palandöken Dağı’nın eteklerinde 2 bin. dedi.

Erzurum sporda altın dönemini yaşıyor.

Erzurum’u sadece futbolda değil birçok branşta zirveye taşıdıklarını vurgulayan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Yarı maraton, tenis, karate, güreş, futbol, ​​boks, sürat pateni, dağcılık, kızak, kayak, yaz ve kış sporları okulları, buz hokeyi, kış sporları, kickboks ve diğer salon sporları ile hemen hemen her spor dalında ilimizi zirveye taşıdık, ilelebet de taşımaya devam ediyoruz. güçlü sportif altyapımızla 5 bin kişilik Güreş Arena, 6 açık alan ve 1 Kapalı Tenis Kortu, 1 Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, 1 Spor Salonu, Golf Sahası, 2 Spor Salonu, 2 Açık Basketbol ve 1 Voleybol Sahası, Trafik Antrenman Pisti, 4 Adet Fitness Center, Açık ve Kapalı Güreş Eğitim Merkezi Halı sahalar, Go-Kart pistleri, 2 adet güreş antrenman sahasının yanı sıra 22 futbol sahası ile Yüksek İrtifa Kamp Merkezimizi inşa ettik. FIFA standartları. İnşallah bu yatırımlara yenilerini ekleyeceğiz. Kış turizmi açısından Eşsiz kayak tesisleri ile marka şehir olan olimpiyat şehrimiz, inşallah yaz ve kış sporlarına yapılan yatırımlar ve elde edilecek sportif derecelerle altın dönemini yaşamaya devam edecektir. Kış turizmi derken Palandöken Kayak Merkezimiz için bir parantez daha açmak istiyorum” dedi.

Sürdürülebilirlik destinasyon sertifikası

Türkiye’de bir ilk olduklarına işaret eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Palandöken Kayak Merkezimiz için sürdürülebilirlik destinasyonu sertifikalandırma çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yine bir ilk olan kar depolama ile bu yıl sezona erken başladık. Avrupa’da Su Kayak merkezimizde olduğu gibi ulaşım ve ulaşımda da vatandaşlarımıza indirim sağladık.Kayak pistlerinin genişletilip genişletilmesinden, gece için uygun pist tahsisine kadar Palandöken’imize yeni bir çehre kazandırdık. kayak, kar depolama ünitemizden suni kar sistemlerine kadar, ekipman anlamında da önemli iyileştirmeler yaptık.Palandöken’i yüksek rakımlı bir kamp merkezi haline getirdik ve yüzlerce futbol kulübünü kamp merkezlerimizde ağırladık. çeşitli adrenalin sporları, Go Kart parkurumuz, Türkiye’de bir ilk olan yapay buzdağımız ve çok daha fazlası… Elbette bu yatırımları yaparken; dolayısıyla birçok ulusal ve uluslararası organizasyona Palandöken’imizde ev sahipliği yaptı. Kış sporları ile ilgili turnuvalar ve şampiyonalar birbirini takip etti. Bildiğiniz gibi Dünya Okullar Kış Oyunları olan ISF 2023 Kış Oyunları’nı Şubat ayında Erzurum ev sahipliğinde gerçekleştireceğiz. Bu değerli aranjmana sizleri de bekliyoruz.

Turizmde de zirve yapıyor

Son 8 yılda gerçekleştirdikleri yatırım ve projelerle yerli ve yabancı turist sayısını 22 binden 1 milyon 150 bine çıkardıklarını kaydeden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Hedefimiz bu sayıyı artırmak. 2 yılda 2 milyona.Turizm ve diğer branşlarda olduğu gibi sporda da Erzurum Sayın Cumhurbaşkanımız Hükümetimizin ve özellikle Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katkılarıyla kayak, oltu taşı ve cağ kebabı kullanılırdı. Şimdi Erzurum denilince kış turizminin başkenti olan antik bir şehir geliyor akıllara Şimdi Palandöken denilince adrenalin sporları geliyor Erzurum’da kış turizmine yeni bir vizyon getirdiğimiz için biz kış turizmini sadece kayakla sınırlamadık, kış sporlarıyla da bütünleştirdik.Bugün Palandöken’i bırakın sporcuları, kayakçıları şehirle buluşturma çabamızın meyvelerini topluyoruz. Ev sahipliği yaptığımız ülke ve milletler Aslında bu düzenlemelerle genel anlamda bir Palandöken ve Erzurum bilinci oluşturuyoruz. Çünkü turizmde en önemli unsur cazibe ve çok şükür Palandöken’e bu cazibeyi kazandırdık. Tamamlanan ve devam eden projelerimiz sayesinde Palandöken artık yaz aylarında bile yerli ve yabancı turistleri ağırlayacak. Çünkü Palandöken’de doğa ve adrenalin sporlarına da imkan veren bir ortam var ve Allah’ın izniyle bu potansiyeli gün yüzüne çıkaracağız. Bu duygu ve düşüncelerle burada sözlerime son verirken, Kış Ligi’nin yeniden hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Prekazi, Sol Campbell ve Ahmet Kol WL Talks’a katıldı

Bu arada, Kongre alanında ve dünya futbolunun değerli isimlerinden Prof Dr. Devecioğlu.

Cevat Prekazi ve Sol Campbell, Erzurum’un sportif yükselişinin teraziyle ortaya konulduğu etkinlikte, spor turizmi adına ‘Antalyaspor’un ev sahipliğinde düzenlenen Kış Ligi Konvansiyonu’nun çok değerli bir işleve sahip olduğunu söyledi. Erzurumspor Lideri Ahmet Kol da WL Convention’ın misyonunun sadece Antalya turizmi için değil, Türkiye geneli için önemli olduğunu vurguladı. – İSTANBUL

haber-yakakent.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu